LEIKEKIRJA
SISUSTUSTA | TUUNAUSTA | HAAVEITA | LAPSIA


20.1.2013

Viikonlopun leipomuksia

Meillä oli varsinainen leipomisviikonloppu. Tehtiin Key Lime Pieta (ekaa kertaa ikinä). Alkuperäisen inspiraation sain tästä Pinterestistä bongaamastani Key Lime Pie in a Jar -kuvasta. Kun meillä ei kuitenkaan ollut lasipurnukoita, teimme ihan perusmallin. Suosittelen lämpimästi, piirakasta tuli hyvänmakuinen ja se oli varsin vaivaton tehdä.



Koska Key Lime Piessa tarvittiin vain kananmunan keltuaiset, valkuaisille piti löytää hyötykäyttö ja teimme marenkeja.



Me noudatettiin tätä ohjetta. Emmekä jaksaneet koristella omaamme, vaan tarjoilimme kermavaahdon erikseen.


Markenkiohje on helppo:

3 dl hienoa sokeria laitetaan uunivuokaan 200 asteeseen 7-8 minuutiksi
5 kananmunan valkuaista vatkataan sillä aikaa vaahdoksi
(lirautin valkuaisvaahtoon puolikkaan limen mehun)
sokeri kaadetaan valkuaisvaahtoon ja vatkataan noin 10 minuuttia, kunnes vaahto on valkoista ja kiiltävää sekä jäähtynyt
valmiin vaahdon päälle siivilöidään 3 rkl kaakaojauhetta ja käännellään varovasti siten, että vaahto jää raidalliseksi

Marenkikököt nostetaan uunipellille ja koristellaan nonparelleilla. 

Niitä paistetaan 110 asteessa 1,5 h.








Anu

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Molemmat oli nopeita ja helppoja tehdä. Marenkien paistumista odotellessa ehtii tehdä kaikenlaista ja niiden kanssa ei ole ongelmaa, vaikka unohtuisivat uuniin pitemmäksikin aikaa.

      a

      Poista

Related Posts with Thumbnails