LEIKEKIRJA
SISUSTUSTA | TUUNAUSTA | HAAVEITA | LAPSIA


14.9.2012

Synttärit

Meillä on neljät lasten synttärit vuodessa. Emme ole toistaiseksi järjestäneet erillisiä kaverisynttäreitä. Nyt neljäveen synttäreillä kaverit, mummit ja kummit tulivat kaikki yhtä aikaa. Kuusi- ja viisiveen synttäreillä on nyt ollut muutaman kerran lastenkutsut ensin 1,5 tuntia ja sen jälkeen ovat tulleet sukulaiset ja kummit ja lapset ovat saaneet jäädä jatkamaan tai lähteä kotiin, vähän tuttuuden määrästä riippuen.

Me yleensä tehdään miehen kanssa yhdessä kaikki tarjottava. Ollaan opittu valitsemaan suht helppoja lajeja, jotta valmistelusta ei tule liian stressaavaa. Mies tekee suurimman osan makeista leivonnaisista, minä taas suolaisen ja mamman marjapiirakan, jos sitä on sekä koristelen kakut. Suolaisissa leivonnaisissa ei tarvitse olla niin mittatarkka kuin makeissa.

Tässä ruokakuvia neljäveen synttäreiltä. Siitä varsinaisesta synttärikakusta ei ole yhtään sellaista kuvaa, jossa päivänsankaria ei näy eli kakku jää esittelemättä. Me tehtiin viikkoa ennen synttäreitä keittiön pikamuutos ja saatiin ehjä (käytetty) uuni vanhan toimimattoman tilalle. Uuni pelasti synttärivalmistelut!


Mies on testaillut erilaisia paistettavia juustokakkuja. Jos minä teen juustokakkua, suosin sellaisia hyydytettäviä.


Pekoni-sipuli-juustopiirakan täyte paistumassa.Juustokakku.


Kakkupohjataikinaa tuli niin runsaasti, että nyt on yksi pohja pakkasessa hätävarana. Meillä on kaksi niin nirsoa lasta, että heille kelpaa vain suklaakakku.


Mamman marjapiirakka omista punaviinimarjoista. Täytteessä alkuperäisestä ohjeesta poiketen myös mascarponea.


Pekoni-sipuli-juustopiirakka sai koristeekseen kirsikkatomaatteja.


Karkit näyttävät kivoilta purnukoissa, ja jos karkkia jää (JOS!), ne on helppo laittaa kaappiin odottamaan seuraavaa tarjoilukertaa.


Olen siirtynyt mehukannujen käytöstä mehupulloihin.


Ikean ihanat lintulautasliinat.


Meille on kertynyt yllättävän monta muumilusikkaa.


Puuhella toimi hyvänä tarjoilupöytänä.

Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails